دستور پخت سُس اسپاگتی [مناسب گیاهخواران]

در طبخ و تهیه ی اسپاگتی، موردی که بسیار در طعم و عطر غذا مهم است، سُس آن است. انواع مختلفی از سس ماکارونی با گوشت وجود دارد که طعم ماکارانی را تحت تاثیر قرار می دهد و در آن ها از گوشت مرغ، میگو و …. استفاده می شود.

آس کوک قصد دارد امروز نحوه ی تهیه ی انواعی از سس های ماکارانی را به شما آموزش دهد که فاقد گوشت است و برای زمان هایی ک وقت کافی برای پختن گوشت ندارید، یا تمایل ندارید از گوشت در غذایتان استفاده کنید و از همه مهم تر برای گیاه خورانی که به هیچ وجه گوشت مصرف نمی کنند، انتخاب مناسبی است.

از میان سس های فاقد گوشتی که وجود دارد، امروز طرر تهیه ماکارانی بدون گوشت با قارچ، سس ماکارانی بدون گوشت با سبزیجات و سس ماکارانی بدون گوشت با عدس را به شما آموزش خواهیم داد و شما نیز می توانید با اعمال تغییراتی در آن ها، سس های جدیدی خلق کنید.

تهیه ی انواع سس های اسپاگتی بسیار بستگی به سلیقه و ذائقه ی شما دارد و می توانید با توجه به آن چه دوست دارید و دوست ندارید، مواد اولیه ی داخل دستور را اضافه یا کم کنید. اسپاگتی از آن دست غذاهایی ست که کمتر کسی پیدا می شود که دوس نداشته باشد و تفاوت سلیقه ها در روش طبخ و تهیه آن است که در این دستور آس کوک روش تهیه ی سه سس را خدمت شما ارائه میدهد و بسته به ذائقه و تمایل خود می توانید از هر دستور که مطابق میلتان است، استفاده کنید و در مهمانی های کوچک و بزرگ، هنر های خود را به نمایش بگذارید.

اسپاگتی را میتوان با انواع سبزیجات، تزئین کرد و به زیبایی آن افزود.

نوع اول سُس اسپاگتی فاقد گوشت – سُس اسپاگتی فاقد گوشت همراه با قارچ

مواد مورد نیاز برای تهیه سُس اسپاگتی فاقد گوشت همراه با قارچ

اسپاگتی به میزان پانصد گرم

پیاز به میزان یک عدد بزرگ

فلفل دلمه قرمز رنگ به میزان یک عدد متوسط

قارچ بصورت خرد شده به میزان دویست و پنجاه گرم

سیر به میزان دو عدد

رب گوجه فرنگی ربع پیمانه

نمک به میزان دلخواه

فلفل به میزان دلخواه

آویشن به میزان دلخواه

نحوه ی تهیه و پخت سُس اسپاگتی فاقد گوشت همراه با قارچ

فلفل دلمه ای را به صورت طولی به دو نیم تقسیم کنید و تخم های فلفل دلمه و موادی را که درون آن قرار دارد، از درون آن بیرون بیاورید.  فر را بر روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد بگذارید تا کمی گرم شود. بر روی سینی فر ورقه آلومینیومی بکشید و آن را کمی با روغن چرب کنید.

سُس اسپاگتی فاقد گوشت همراه با قارچ

سپس فلفل دلمه ای ها را بر روی سینی قرار دهید. و سینی را داخل فر قرار دهید. هنگامی که فلفل دلمه ای ها به خوبی پخته شدند، مدت کوتاهی گریل کنید تا روی فلفل دلمه ها کمی تغییر رنگ دهد‌. سپس پیاز و سیر را پوست کرده و بشوئید و به صورت ریز و نگینی برش بزنید.

ابتدا پیاز را در ماهیتابه با مقداری روغن کمی سرخ کنید و سپس سیر ها را اضافه کنید و به خوبی سرخ کنید. بعد از آن که به خوبی سرخ شدند، قارچ هایی را که خرد شده اند را به محتویات داخل ماهیتابه بیفزایید و در حرارت تقریبا بالا تفت دهید تا آبی که قارچ از خود می دهد، تمام شود.

سپس فلفل دلمه هایی را که از فر خارج کرده بودید را در غذا ساز بریزید و اجازه دهید همراه با رب گوجه فرنگی و ادویه ها در غذاساز مخلوط شوند. پس از اینکه مواد درون غذا ساز مخلوط شدند، آن ها را به قارچ و پیاز و سیر اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس سس اسپاگتی فاقد گوشت همراه با قارچتان را بر روی ماکارانی ریخته و سر و کنید.

نکته: می توانید در عوض کباب کردن فلفل ها در فر و مخلوط کردن آن، آن را خرد و ریز کنید و با قارچ تفت دهید.

نوع دوم سُس اسپاگتی فاقد گوشت – سُس اسپاگتی فاقد گوشت همراه با سبزیجات

سُس اسپاگتی فاقد گوشت همراه با سبزیجات

مواد مورد نیاز برای تهیه ی سُس اسپاگتی فاقد گوشت همراه با سبزیجات

قارچ خرد شده به میزان یک پیمانه

پیاز به میزان یک عدد متوسط

هویج حلقه شده به میزان دوعدد

کدو سبز حلقه شده به میزان دوعدد

رب گوجه فرنگی به میزان دو قاشق غذاخوری

آب سبزیجات به میزان دو پیمانه

فلفل دلمه ای قرمز به میزان یک عدد

گوجه خرد شده به میزان دو پیمانه

روغن زیتون به میزان سه قاشق غذاخوری

نمک به میزان دلخواه

فلفل به میزان دلخواه

نحوه ی تهیه و پخت سُس اسپاگتی فاقد گوشت همراه با سبزیجات

سینی فر را خارج کنید و آن را به وسیله ی کاغذ روغنی پوشش دهید. پیاز و فلفل دلمه را که به صورت خلالی خرد کرده بودید به همراه کدو و هویج حلقه ای خرد شده، در سینی فر بچینید و داخل فری که از قبل آن را در دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد برای مدتی گرم کرده بودید قرار دهید.

سُس اسپاگتی فاقد گوشت همراه با سبزیجات

سپس فلفل و نمک و ادویه هایی که خودتان مد نظر دارید را همراه با روغن زیتون بر روی مواد بپاشید و سعی کنید آن ها را کمی باهم مخلوط کنید تا ادویه و روغن به تمامی مواد برسد‌. سپس سینی را به مدت بیست الی بیست و پنج دقیقه درون فر بگذارید.

وقتی سینی را خارج کردید، این بار قارچ های خرد شده را نیز روی مواد درون سینی قرار دهید و اجازه دهید بیست الی بیشت و پنج دقیقه درون فر بپزند. وقتی مواد به خوبی پخته شدند، آن ها را از فر خارج کنید و همراه با گوجه ها به خوبی مخلوط کنید و درون قابلنه ای بریزید. سپس بلافاصله آب سبزیجات و رب را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید بیست دقیقه درون قابلمه بپزند. سپس سُس اسپاگتی فاقد گوشت همراه با سبزیجات خود را همراه با ماکارانی سرو کنید.

نکته: در تهیه این سس و انواع سس ها، می توانید از سبزیجات دیگر مثل نخود سبز، ذرت و … استفاده کنید.

نوع سوم سُس اسپاگتی فاقد گوشت – سُس اسپاگتی فاقد گوشت همراه با عدس

سُس اسپاگتی فاقد گوشت همراه با عدس

مواد مورد نیاز برای تهیه و پخت سس اسپاگتی فاقد گوشت همراه با عدس

سیب زمینی خرد شده بصورت نگینی دویست گرم

عدس سه چهارم پیمانه

پیاز خرد شده بصورت نگینی یک عدد

هویج خرد شده بصورت نگینی دویست گرم

روغن سه قاشق غذاخوری

گوجه فرنگی له شده دو پیمانه

رب گوجه سه قاشق غذاخوری

آب سبزیجات سه پیمانه

نمک به میزان دلخواه

فلفل به میزان دلخواه

نحوه ی تهیه و پخت سُس اسپاگتی فاقد گوشت همراه با عدس

سُس اسپاگتی فاقد گوشت همراه با عدس

درون ماهیتابه روغن بریزید و پیاز را در آن سرخ کنید، کمی که پیاز ها طلایی شدند؛ سیب زمینی و بلافاصله بعد از آن، هویج را به ماهیتابه بیفزایید. حرارت را کم کنید و مدت مان تقریبی ده دقیقه مواد را با هم تفت دهید. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و جند دقیقه ای تفت دهید‌. سپس عدس ها و گوجه ی له شده(پوره) را به مخلوط اضافه کنید و بلافاصله پس از آن، آب سبزیجات را به محتویات بیفزایید.

سُس اسپاگتی فاقد گوشت همراه با عدس

وقتی قل قل زد و کمی کف کرد، مقداری از ادویه های مد نظر خود و نمک و فلفل بپاشید. سپس درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید مدت نود دقیقه مواد بر روی شعله ی کم پخته شوند. سپس سس اسپاگتی فاقد گوشت همراه با عدستان را بر روی ماکارانی بریزید و سرو کنید.

سُس اسپاگتی فاقد گوشت همراه با عدس

نکته: می توانید در تهیه این سس، به همراه هویج و سیب زمینی، مقداری کدوی سبز نیز تفت بدهید و از آن درسستان استفاده کنید.

امید داریم از این دستور ها بهره بگیرید و برایتان کارآمد و مفید باشد. بسته به سلیقه و ذائقه ی خود می توانید از سبزیجات و ادویه های مختلفی در تهیه ی انواع سس ها استفاده کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *