دستور پخت موساکا یونانی + طرز تهیه

بادمجان یکی از مواد خوشمزه و پر طرفداری است که به مدل ها و روش های بسیار متنوعی، طبخ می شود که طعم هر کدام از مدل پخت ها، تفاوت بسیار دارد و البته هر نوعِ آن طرفدارهای خاص خودش را دارد و هیچ یک، غریب و دوس نداشتنی نمانده.

یکی از غذاهایی که می شود گفت عضو اصلی آن بادمجان است، موساکا است که طعمی بسیار لذیذ برای انواع سلیقه ها دارد. از آن جا که در این غذا، بادمجان در تار و پود گوشت چرخ کرده، جای می گیرد؛ باید به شما بگویم اگر ترکیب این دو مواد را دوست دارید، حتما موساکا را امتحان کنید که بی شک به یکی از غذاهای مورد علاقه تان تبدیل خواهد شد.

و اگر از این ترکیب خاطره ی چندانی ندارید هم، به شما پیشنهاد می کنیم حداقا برای یک بار هم شده موساکای خوشمزه ی مناسب برای همه ی ذائقه ها را امتحان کنید تا قطعا به یکی از مشتریانش تبدیل شوید.

از ان جاییکه این غذا، پر و پیمان و هم سو با میل ایرانی هاست، مناسب مجلس ها و میهمانی های بزرگ و یا حتی کوچک و خودمانی است. امیدواریم همراهان همیشگی آس کوک، سفره های خود را هربار از غذاهای شهر ها و کشور های مختلف بیارایند و این بار به سراغ غذای یونانی بروند و از دستور پخت آن بهره بگیرند و لذت تجربه ی طعم دل نشینش را از دست ندهند.

مواد مورد نیاز برای تهیه و پخت موساکا یونانی

بادمجان به میزان پنج عدد

تخم مرغ به میزان سه عدد

سیب زمینی به میزان دو عدد

پیاز به میزان یک عدد

گوشت تازه به صورت چرخ شده به میزان پانصدگرم

فلفل دلمه ای به میزان یک عدد

گوجه به صورت خرد شده به میزان یک پیمانه

رب گوجه به میزان یک قاشق(غذاخوری)

سس سفید (بشامل) به میزان مورد نیار

سیر به میزان سه عدد (حبه)

نمک به میزان مورد نیاز

فلفل به میزان مورد نیاز

نحوه ی تهیه و پخت موساکا یونانی

مرحله ی یکم  – پوست سیب زمینی ها را بشوئید و درون قابلمه ای آبپز کنید. بعد از آن که سیب زمینی ها آبپز شد، آن ها را از قابلمه خارج کرده، پوست آن ها را جدا کنید و به صورت دایره ای خرد کنید.

مرحله ی دوم – حالا نوبت بادمجان هاست. بعد از آنکه پوست آن ها را کندید، بشویید و سپس مقداری نمک روی آن ها بریزید و اجازه دهید نمک در بادمجان نفوذ کند و مدت زمان تقریبی یک ربع در تماس با نمک بمانند و بعد از آنکه این مدت زمان به پایان رسید، آب اضافه ی داخل بادمجان را با کمک دو دست و فشردن آن، به بیرون برانید.

مرحله ی سه – می خواهیم ابتدا یک طرف بادمجان ها و سپس طرف دیگر آن گریل شوند و برای این منظور، دو روش پیشنهادی وجود دارد.
اول اینکه بادمجان ها را به خوبی سرخ کنید.

و یا اینکه بادمجان ها را درون سینی فری که از قبل چرب کرده اید، قرار دهید و روی آن کمی روغن زیتون بریزید. شعله ی روی فر را روشن کرده و منتظر بمانید تا طرف روی بادمجان ها سرخ شوند. پس از آن بادمجان ها را طوری قرار دهید که سمت دیگرشان رو باشد و مجددا این کار را تکرار کنید.

مرحله ی چهار – سیر و پیاز و فلفل دلمه ای را خرد کنید. ابتدا سیر و پیاز را همراه با یکدیگر، سرخ کنید. و کمی که تفت داده شدند، فلفل دلمه هارا نیز اضافه کنید. مدت زمانی صبر کنید تا فلفل دلمه ای ها کمی از خامی خارج شوند؛ سپس گوشت چرخ شده تازه تان را به مواد درون ماهیتابه اضافه کنید و همراه با یکدیگر تفت دهید. بعد از آن نوبت به نمک و فلفل و رب گوجه میرسد؛ آن ها را نیز به درون ماهیتابه بریزید و اجازه دهید مواد با حرارتی ملایم، بپزند.

نکته: آن قدر اجازه دهید مواد همراه با یکدیگر بپزند که آبشان بخار شود.

مرحله ی شش – در انتهای یک ظرف که از قبل مقدار کمی آن را چرب کرده اید، بادمجان هایی را که به یکی از روش ماهیتابه ای یا فری، گریل کرده اید را قرار دهید. وقتی بادمجان ها ته ظرف را پوشاندند، کمی از مخلوط گوشت و پیازو …تفت داده شده را بر روی آن ها جای دهید. سپس همین روند را تکرار کنید و روی گوشت بادمجان و روی بادمجان گوشت بگذارید تا جایی که آخرین لایه ظرف مخلوط گوشت جای بگیرد. سپس سیب زمینی های آبپز حلقه ای را بر روی لایه ی گوشت ها بچینید.

مرحله ی هفت – تخم مرغ ها و سس سفید را به خوبی هم بزنید و مخلوط اماده شده را بر روی ظرف بادمجان و گوشت و سیب زمینی به طور کامل، پخش کنید.

مرحله هشت  – ابتدا فر باید کمی گرم شود؛ برای این منظور مدتی فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد روشن کنید.
بعد از آن که کمی گرم شد، روی ظرف غذا، فویل، بکشید.

نکته: مدت زمان تقریبی پخت غذا در فر، چهل و پنج دقیقه است.

مرحله نه  – سپس، درب فر را باز کنید، ظرف را خارج کرده و ورقه آلومینیومی را از روی ظرف کنار بگذارید و ظرف را این بار بدون فویل، درون فری که شعله روی آن روشن است، قرار دهید.

نکته: موساکای بدون فویل، تا حدی در فر بماند که روی آن تغییر رنگ دهد.

مرحله ی آخر – موساکای یونانی شما آماده ی سرو است، برای تزئین این غذای خوش عطر و مزه می توانید از سبزیجات مختلف بهره بگیرید. این غذا مناسب انواع مهمانی ها و به ویژه میهمانی های مجلسی است. به همراهان همیشگی آس کوک پیشنهاد میکنیم با پخت این غذای مجلسی، میهمانان خود را شگفت زده کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *