دستور پخت ژیگوی فرانسوی + طرز تهیه

طبخ و پخت غذاهای فرانسوی در کشور ایران، طرفدار های خاص خودش را دارد و به همین خاطر است که در هر منطقه و شهر ایران، شاهد رستوران های فرانسوی هستیم که سرتاسر آن، پُر از مشتری های ایرانی است.

تازگی مواد غذایی و طبیعی بودن غذاها در طبخ فرانسوی یکی از اصلی ترین دلایلی است که وسوسه گر برای چشیدن مزه ی غذاهای مختلف فرانسوی از سوپ پیاز گرفته تا استیک فریت به حساب می آید.

خوراک ژیگو یکی از پرطرفدارترین غذاهای فرانسوی در میان ایرانی هاست و از این جهت که هم سو با ذائقه و سلیقه ی آن هاست؛ یکی از پر فروش ترین غذاهای فرانسوی در ایران، به شمار می آید و انواع مختلفی دارد از جمله ژیگو گوساله، ژیگو بوقلمون، ژیگو مرغ و …..

علاوه بر سرو این غذا در رستوران، خوب است طبخ خانگی آن را بیاموزیم زیرا غذای بسیار مناسبی برای انواع مهمانی ها و دور همی ها و به خصوص مهمانی های مجلسی به شمار می رود.

ژیگوی فرانسوی

از این رو سعی می کنیم به ساده ترین روش، طبخ این خوراک خوش طعم و لذیذ را به همراهان همیشگی آس کوک آموزش دهیم تا در انواع مختلف مهمانی ها، هنر های خود را به نمایش بگذارند و غذایی بسیار مفید و سالم سرشار از پروتئین را همراه با سبزیجات مختلف،تقدیم میهمانان خود کنند.

مواد مورد نیاز برای تهیه ی ژیگوی فرانسوی

گوشت ران (گوساله یا گوسفند) یک عدد به میزان دویست کیلوگرم

کره صد گرم

پیاز یک عدد به اندازه ی بزرگ

رزماری یک دسته رزماری به اندازه ی کوچک

سیب زمینی خرد کرده دو عدد

هویج خرد کرده سه عدد

فلفل دلمه خرد کرده یک عدد

لوبیا سبز خرد کرده به میزان صد گرم

نمک به میزان مورد نیاز

فلفل به میزان مورد نیاز

آویشن یک بسته به اندازه ی کوچک

سیر چند حبه سیر پوست کنده شده به میزان مورد نیاز

نحوه ی تهیه و پخت ژیگوی فرانسوی

مرحله ی اول – رزماری را از ساقه جدا کنید و همراه با آویشن و نمک و فلفل و هشت حبه سیری که از قبل هر کدام را به دو قسمت تبدیل کرده اید، هم بزنید.

مرحله ی دوم – چربی اضافه ای را که روی گوشت قرار دارد، جدا کنید و به وسیله ی چاقوی نوک تیزی سوراخ هایی، هم روی سطح گوشت و هم زیر سطح ، به میزان به نسبت عمیق ایجاد کنید.

مرحله ی سوم – مخلوطی از سیر و سبزیجات را به مقداری که فکر می کنید، مناسب است درون هر سوراخ ایجاد شده بر سطح گوشت قرار دهید؛ مواد را طوری درون سوراخ های سطح گوشت بگذارید که بصورت کامل درون گوشت جای گیرد و پس از آن به وسیله ی نخ و سوزن آشپزی دوخت کنید تا مخلوط مواد به خوبی درون گوشت جای گیرند و بیرون نریزند.

مرحله ی چهارم – سینی فر را چرب کنید. پیاز های خرد شده بصورت خلالی را در سینی قرار دهید.
مخلوط کره و نمک را بر روی سطح گوشت بمالید و کمی رزماری و آویشن، برروی گوشت قرار دهید و درون سینی فر بگذارید.

نکته: برای اینکه غذای شما بعد از اتمام کار، زیباتر باشد؛ نخ آشپزی نسوز را به تعداد دور های دلخواه روی سطح گوشت بپیچید.

مرحله ی پنجم – به میزان دو پیمانه آب، کف سینی فر را پر از آب کنید و آن را مدت زمان حدود نود دقیقه در فر با دمای ۱۸۰ درجه بگذارید.

نکته: اگر گوشت مورد استفاده ی شما، گوشت گوساله می باشد، سی تا چهل و پنج دقیقه بیشتر زمان برای پخته شدن غذا اختصاص دهید.

مرحله ی ششم – سبزیجات را با سیر های باقی مانده مخلوط کنید و درون ماهیتابه ای به وسیله ی کره تفت دهید تا جایی که کمی پخته شود.

نکته۱: نوع و اندازه ی سبزیجات بسته به انتخاب و سلیقه ی شما می باشد.

نکته۲: مقداری از سبزیجات را می توانید همراه گوشت در سینی فر قرار دهید تا همراه با هم بپزند.

مرحله ی هفتم – در سی دقیقه ای که به اتمام پخت باقی مانده، سبزیجاتی را که به مقدار کمی پخته شده بود، درون سینی فر که گوشت را در آن قرار داده بودید بریزید.

نکته: اگر آب گوشت تمام شده و در سینی فر آب گوشت باقی نمانده است به میزان کمی آبجوش در آن بریزید. زیرا باید در اتمام کار آب گوشت غلیظی به عنوان سُس وجود داشته باشد.

مرحله ی هشتم – غذای شما آماده ی سرو است. بعد از آن که کمی گوشت به دمای معتدل رسید، نخ های مخصوص آشپزی را از آن جدا کنید و بسته به سلیقه و ذائقه ی خودتان تزئین و نوش جان کنید.

نکته۱: برای اینکه هنگامی که غذا را از درون فر خارج کردید، متوجه شوید پخته شده یا نه؟ چاقویی باریک درون گوشت پخته شده، بزنید. اگر به راحتی داخل رفت یعنی بصورت کامل پخته شده است اما اگر هنگام خارج کردن چاقو مقداری خون یا خونابه روی آن باقی بماند یعنی به صورت کامل نپخته است.

نکته۲: اگر حس کردید باید روی گوشت بیشتر برشته شود، در آخر گریل فر را روشن کنید و ژیگو را درون آن قرار دهید.

نکته۳: می توانید گوشت را با و یا بدون استخوان سرو کنید و این موضوع متناسب با سلیقه ی خودتان است و نحوه ی برش آن نیز همانند برش استیک می باشد.

نکته اصلی: اندازه پخته شدن گوشت در این غذا اهمیت زیادی دارد و در نحوه ی طبخ فرانسوی، گوشت به قدری باید پخته شود که کمی آبدار باشد و وقتی آن را تکه تکه می کنیم، رنگ میان گوشت صورتی باشد. امیدواریم از این دستور استفاده کنید و طعم غذا برایتان دلپذیر و مطلوب باشد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *